Vaš partner 

 

 

 

 

Strokovni sodelavci

 

Zinka DOKL, prof. likovne umetnosti (OŠ Draga Kobala Maribor)

Zinka Dokl, likovna pedagoginja prepoznavna po svoji energiji in organizacijskih sposobnostih. Dolgoletne izkušnje svoje pedagoške prakse z veseljem deli s kolegi in študenti, ki šele stopajo na pot učiteljskega poklica. Kot pravi sama, še vedno zelo rada hodi po tej isti poti, kjer še vedno znova odkriva lepote pedagoškega dela. Aktivno deluje tudi v soustvarjanju kulturnega življenja svojega kraja. Velika ljubiteljica narave, ki navdih za lastno ustvarjanje išče prav v naravi in ženski figuri, ki ji je motivno vseskozi zelo blizu. 

 

 

mag. Katja KOZJEK VARL, prof. likovne umetnosti (Pedagoška fakulteta Maribor)

Učiteljica, ki po petnajstih letih dela z osnovnošolci svoje izkušnje deli s študenti, bodočimi učitelji in vzgojitelji. Svoje znanje predaja na likovnih delavnicah za otroke različnih starosti in na izobraževanjih za odrasle. Mama, ki z družino rada potuje in se izgublja v tujih mestih. Občuduje raznolikost kultur in kulinarike. Likovnica, ki jo vse to navdihuje in skozi slikarstvo raziskuje bogastvo površin, tekstur in oblik. 

 

 

 

Nina ŠULIN, prof. likovne umetnosti in mag. scenskega oblikovanja, kostumografinja (OŠ Toneta Čufarja Maribor, Srednja biotehniška šola Maribor, Konservatorij za glasbo Maribor) 

Poučuje najmlajše, ki šele začenjajo z osnovnošolsko izobraževanje, srednješolce, v prostem času pa tudi odrasle in tiste v tretjem življenjskem obdobju. Je kostumografinja in lutkarica, ki sodeluje tako z institucionalnimi gledališkimi hišami, amaterskim gledališči in na neodvisni sceni. Njene ilustracije krasijo nekaj čez deset knjig. Redno ilustrira tudi kamišibaje. Rada slika rože. 

 

 

Polona MAHER, prof. likovne umetnosti in akademska kiparka (OŠ Rudolfa Maistra Šentilj)

Učiteljica in likovnica, večna kolesarka in plavalka, zbirateljica čajnikov in Meblo luči. Rada vrtnari in govori italijansko. Umetnostno zgodovino se uči znova in planira potovanja na jug. Formo v kompoziciji stvari in predmetov redno vzdržuje pri obešanju perila, pripravi hrane in pospravljanju. Riše, oblikuje kipe, nakit in šopke.

 

 

 

Sanja BELINA, diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok (Vrtec Studenci Maribor)

Da so otroci naše največje bogastvo je vedela že kot otrok, zato se je zaposlila kot vzgojiteljica. Rada ustvarja, najraje fotografira. Skozi izkušnjo z otroki je spoznala, da je ustvarjanje vse, kar počneš. Zelo rada urejuje prostor v naravi, kuri ogenj ter nenehno išče stik z zemljo.

 

 

 

 

Ambasadorka

 

Ana PRAZNIK

Ana Praznik je televizijska in radijska voditeljica. S svojo oddajo Delovna akcija na Pop tv in s svojimi dejanji dokazuje, da ji je mar za sočloveka. Prepričana je, da se s skupnimi močmi in delom da spremeniti svet na bolje. Podpira ustvarjalnost v šoli in v prostem času.